NOVOSTI

PROJEKTNI DANI "Kako mala pčela čini velika djela"

U našem se Domu svako proljeće održavaju Projektni dani pri kojima otvaramo svoja vrata roditeljima, gostima i suradnicima kako bismo im ponudili kreativne sadržaje te ih upoznali s "domskim životom". Na radost učenika, djelatnika, suradnika i brojnih posjetitelja, tijekom godina su se redale brojne tematske radionice, predavanja, radne akcije, predstave i tribine.

 

SADRŽAJ

 

UVODNO O PROJEKTNIM DANIMA 2020.

 

Ovo je proljeće, umjesto Projektnih dana i kreativnog druženja, obilježio virus te nastava i podrška na daljinu. Bliski je kontakt zamijenila virtualna tehnologija. Bez obzira na iznimnu važnost neposredna kontakta u odgojno-obrazovnom radu, vjerujemo da našim učenicima i dalje pružamo potrebnu podršku. Unatoč brojnim epidemiološkim izazovima, naš Dom je i dalje EKO-dom, proljeće i dalje čezne za društvom i gostima, a mi smo i dalje odgajatelji kojima nedostaje neposredan rad s učenicima. Želimo im mnogo uspjeha u završetku ovog online poglavlja njihova života, a našim maturantima želimo mnogo uspjeha na državnoj maturi i u budućem životu!

No, vratimo se na učenje i znanje!

Dugo smo razmišljali o temi ovogodišnjeg Projektnog dana. Željeli smo da bude korisna, prigodna, zanimljiva, duhovita, inovativna, antivirusna…i da se može odraditi online!

Budući da smo svjesni koliko je upornosti bilo potrebno našim učenicima da se prilagode novonastalim uvjetima izvođenja nastave, odlučili smo se da nam tema ovogodišnjih Projektnih dana bude sinonim za rad i organizaciju. Frazem "vrijedan kao pčela" sasvim se prirodno nametnuo kao lajtmotiv naših budućih online sadržaja.

Nepresušne su činjenice o važnosti pčela u ekosustavu. Jeste li znali da bez pčela nema oprašivanja, nema ploda, nema hrane, a nema ni ljudi? Veliki Albert Einstein svojedobno je zapisao: "Nestanu li pčele s planeta Zemlje, čovjeku, kao vrsti, ostaje još četiri godine života".

Nadamo se da će vam otkrivanje svih specifičnosti pčela biti jednako zanimljivo kao i nama te vas pozivamo da nam se pridružite u istraživanju njihova čarobnog svijeta kroz mnoštvo virtualnih sadržaja objedinjenih u naziv -  KAKO MALA PČELA ČINI VELIKA DJELA!

 

Dobrodošli na dane otvorenih online vrata koji simbolično započinju na Svjetski dan pčela, 20. svibnja 2020. godine!

- - -  

 


SADRŽAJ PROJEKTNIH DANA

 

UVOD – Ljiljana Kencel

„KAKO MALA PČELA ČINI VELIKA DJELA“ – Orijana Jeličić i Olivia Vukić

„PSIHOLOGIJA PČELA“ – Toni Erdfeld

„JEDAN DAN ŽIVOTA PČELE“ – Dijana Janković

„SOLITARNE PČELE“ – Ljiljana Kencel

„MED I PČELINJI PROIZVODI“ – Renata Pentek Šimoković

„MEDENA KUHINJA“ – Maja Dinić i Vivijana Lovrinić Đaković

„MED I KUĆNA KOZMETIKA“ – Barbara Maras

„KVIZ – SAZNAJMO VIŠE O PČELAMA“ – Filip Polegubić i Staša Sobolevski

„ONLINE ESCAPE ROOM – KAD PČELE UTIHNU“ – Klara Cvetković, Marija Čemeljić Salopek, Antonija Mežnarić i Dolores Vitas

 

KUTAK ZA STUDENTICE PEDAGOGIJE

 

„PČELINJA PJESMA“ – Mirela Babić

„INTERVJU S BAKOM PČELARICOM“ – Ana Vukalović

„THANKS FOR BEEING MY FRIEND – NARUKVICE PRIJATELJSTVA“ – Mia Lakotić

„BEENAILS – UREĐIVANJE NOKTIJU“ – Sara Imamović

 

Fotografija Učenički dom "Podmurvice" Rijeka.

GALERIJA SLIKA ČLANKA

KONTAKTIRAJTE NAS


Pitajte što Vas zanima i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE