ONLINE DANI OTVORENIH VRATA I PROJEKTNI DANI 2021.

SVILA U DUGINIM BOJAMA

Ponovni susret s članovima Kreativne radionice Udruge slijepih Primorsko-goranske županije dogodio se u srijedu, 19. svibnja, kada su nam održali radionicu oslikavanja svile povodom eTwinning projekta EKOmurvoLOGIJA.

Ravnateljica Ljiljana Kencel pozdravila je prisutne i prezentirala aktivnosti koje su do sada ostvarene u projektu. Prisutnima se obratio i Predsjednik udruge Slijepih PGŽ-a Emil Mandarić.

U radionici su prisustvovale članice udruge Vesna Krešić, Ljiljana Tić, Vesna Prešnjak-Miculinić te učenice Gabrijela Cvitković, Izabela Kokorović s odgajateljicama Dijanom Janković i Majom Dinić.

Voditeljica Mirjana Marin demonstrirala nam je tehniku oslikavanja svile „mokro na mokro“ te pokazala već postojeće marame. Svaka sudionica radionice izradila je svoju maramu te je oslikala bojama prema vlastitom izboru. Rad se sastojao od motanja dijelova marame na više mjesta te kapanjem boja od svjetlijeg prema tamnijem tonu. Nakon oslikavanja slijedio je proces fiksiranja boja prvo fenom te nakon toga peglom.

Nakon završetka radionice divili smo se rezultatima i komentirali pojedine dijelove i zanimljive prijelaze boja koji su na njima nastali. Svi sudionici su na dar dobili maramu koju su si izradili. Razišli smo se zadovoljni zbog ponovnog druženja i bogatiji za još jednu novu vještinu.

GALERIJA SLIKA ČLANKA

KONTAKTIRAJTE NAS


Pitajte što Vas zanima i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE