NOVOSTI

PROJEKT "LILY" - PREKINIMO ŠUTNJU!

U sklopu projekta „Lily“ koji ima za cilj osvijestiti problem nasilja nad ženama i nasilja uopće, 40-tak naših učenica i učenika sudjelovalo je 23.10.2019. u programu u organizaciji Odjela prevencije Policijske uprave Primorsko-goranske, a u partnerstvu s „SOS Rijeka“ - centrom za nenasilje i Društvom Crvenog križa Primorsko-goranske županije. Projekt je usmjeren na senzibilizaciju javnosti o važnosti prevencije nasilja nad ženama odnosno na promicanje svijesti o važnosti života bez nasilja, važnosti rodne jednakosti i ravnopravnosti. 

Na predstavljanju projekta u programu svakom je pojedinom točkom jasno, nedvojbeno i izričito poručeno kako je krajnje vrijeme da se prekine šutnja, da se potaknu žrtve i svjedoci da prijave nasilje. Tako su u točki „PROGOVORI“ potresne priče o nasilju pročitali zaposlenici i volonteri „SOS Rijeka“ - centra za nenasilje i Društvom Crvenog križa Primorsko-goranske županije, a potom je poslušana pjesma Marina Ivanovića-Stoke „Lily“.
Uslijedila je tematska pokazna vježba „REAGIRAJ“ policijskih službenika Interventne jedinice policije PU primorsko-goranske u kombinaciji s točkom „JAKA SAM“, u kojoj su interventni policajci tehnikama samoobrane u zajedničkoj vježbi podučili volonterke županijskog Crvenog križa.
Program je završio glazbenom točkom, u kojoj je svoj glas protiv nasilja dao riječki glazbenik Sandro Bastiančić, vokalni solist glazbenog sastava „En face“. Izveo je pjesme „Dan kao san“ i „S dlana boga pala si“, šaljući poruku da je ljubav uvijek jača od svega.

Više o projektu na: https://lily.com.hr/

 

GALERIJA SLIKA ČLANKA

KONTAKTIRAJTE NAS


Pitajte što Vas zanima i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE