NOVOSTI

Obilježavanje Međunarodnog dana nestale djece – 25. svibnja 2020.

U sklopu Programa prevencije nasilja, Učenički dom Podmurvice Rijeka podržava kampanju #NemojPostatiLovina koja je usmjerena na zaštitu djece i mladih od nasilja putem interneta.

U suradnji s policijskim službenikom Dariom Tonkovićem iz Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske, pozivamo učenike i njihove roditelje da pogledaju preventivno – edukativni video „Što se Tini dogodilo?“. Važno je informirati djecu, mlade, njihove roditelje kao i širu javnost o potencijalnim opasnostima virtualne komunikacije.  
 

 

U današnjem društvu, razvojem suvremenih tehnologija i interneta sve je češća pojava nasilja putem interneta i društvenih mreža. Cilj kampanje je podizanje svijesti o spomenutim potencijalnim opasnostima i neželjenim ponašanjima.

U virtualnoj komunikaciji treba biti oprezan, znati kako zaštititi sebe i svoje prijatelje u slučaju raznih oblika nasilja na internetu. 


U članku se navodi:

„Pogotovo sada u doba pandemije uzrokovane virusom COVID-19, kad djeca i mladi provode više vremena na internetu i društvenim mrežama potrebno je osvijestiti ovaj problem, senzibilizirati javnost te pružiti djeci i mladima zaštitne mehanizme i potrebna znanja kako bi se zaštitila od predatora.
Određena recentna istraživanja u svijetu pokazuju da elektroničko nasilje također može biti okidač da dijete pobjegne od kuće, kao i okidač za samoranjavanje, a i teže oblike samoozljeđivanja. Zato je potrebno da se cijela zajednica društveno angažira s ciljem senzibilizacije o važnosti prijave svih oblika elektroničkog zlostavljanja.“

Članak Policijske uprave PGŽ-a u cijelosti pročitajte OVDJE.


 

GALERIJA SLIKA ČLANKA

KONTAKTIRAJTE NAS


Pitajte što Vas zanima i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE