NOVOSTI

OBILJEŽAVANJE DANA RUŽIČASTIH MAJICA 2023.

Zadnje srijede u veljači obilježava se Svjetski dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, odnosno Dan ružičastih majica. Budući da su učenici tada na školskim praznicima, odlučili smo pokrenuti lanac prevencije nasilja koji će se širiti društvenim mrežama i aplikacijama za komunikaciju po uzoru na „lance sreće“.

Želja nam je podsjetiti mlade ljude da upravo oni imaju najveću ulogu u prevenciji međuvršnjačkog nasilja. Putem slikovnih poruka, prilagođenih digitalnom dijeljenju, potaknuli smo učenike da naprave konkretan čin prevencije nasilja te da međusobno šire i razvijaju svijest o posljedicama nasilnog ponašanja. Slikovne poruke nastale su na radionici posebnog programa Škola životnih vještina s učenicima Učeničkog doma Podmurvice Rijeka, pod mentorstvom profesorica Jelene Krpan i Barbare Maras. Učenici su pritom osmislili različite prijedloge za prevenciju nasilja s ciljem da potaknu mlade na promišljanje o vrstama nasilja i njihovim posljedicama.

U nastavku se nalaze različite slikovne poruke. Pozivamo vas da odaberete jednu i proslijedite ju na što više adresa. Svako vaše dijeljenje jedan je mali korak u prevenciji nasilja kojim skupa aktivno doprinosimo društvu bez nasilja!

POZIVAMO TE DA… 

GALERIJA SLIKA ČLANKA

Kontaktirajte nas

Pitajte što Vas zanima i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE