NOVOSTI

MAŠKARE 2020.

Utorak 18. veljače obilježili smo kao dan kad su maškare došle i u naš Dom uz druženje, razne igre, maske, glazbu i krafne. Učenicima koji nisu imali maske nudilo se oslikavanje lica kojim su se bavile učenice pod vodstvom odgajateljice Maje Dinić. Mnoštvo je Jokera i Jokerica tako šetalo našim hodnicima. Ostali su našli druge načine da se zamaskiraju pa je tako bilo pingvina, radnika i majstora, princeza i prinčeva, bolničara i pacijenata, pustinjaka i ostalih maštovitih brzih maski koje su učenici improvizirali od raznih dostupnih materijala. Neki su se i provozali u našim malim alegorijskim kolima – kočiji – koju su za maškare napravili učenici Nikola Urh i Antonio Puljić.

U veseloj atmosferi, učenici su se prijavljivali za razne igre i natjecanje u odabiru najbolje maske. Mogli su osvojiti razne nagrade, od keksa, čokolada i pizza do karti za kino. Učenici su se natjecali u glazbenim stolicama, spuštali na limbu, a posebno je napeta bila igra u kojoj su se pokušali sjetiti stiha pjesme preko asocijativnog pojma u 10 sekundi, stiha koji su potom trebali otpjevati. Tu se dobro pokazalo poznavanje domaće glazbe, čak bolje nego strane. Za najbolju masku mogli su glasovati svi, te je išlo preko aplikacije Picpic Live. Oni koji do sada nisu znali koristiti QR kod brzo su naučili kako bi mogli glasovati za najbolji masku.

Što se odgajatelja tiče svi bi, naravno, bili pobjednici. Drago nam je što smo tako u veselom društvu uspjeli obilježiti ovogodišnje karnevalsko doba i u našim prostorima.

GALERIJA SLIKA ČLANKA

KONTAKTIRAJTE NAS


Pitajte što Vas zanima i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE