NOVOSTI

LI - RA 2019.

U srijedu, 6. studenog 2019. godine sudjelovali smo na regionalnoj kreativnoj manifestaciji LI-RA u Učeničkom domu Sušak. Odazvali su se profesori i učenici iz devet učeničkih domova regije, Učenički dom Ante Brune Bušića iz Zagreba te predstavnici Udruge Rijeka 21.

Organizirane su tri radionice:


1. Stvaramo našu prvu slikovnicu – voditeljice Jelena Cetinja Vukelić, mag.art. i Rosana Racane', prof. 
2. Eko košarice – voditeljica Venka Đurić, prof. iz Učeničkog doma Željezničke tehničke škole Moravice 
3. Raku – igra vatrom – voditeljice  Maja Dinić, mag.art. i Ivanka Crnić, prof. iz Učeničkog doma Podmurvice.


Radionica Raku - igra vatrom se sastojala od  dva dijela. Najprije su našem domu učenici i profesori iz Učeničkog doma Sušak zajedno s našim učenicima i profesorima oblikovali od šamotirane gline uporabne predmete (vazice i posude). Nakon sušenja radova  izvršili  smo prvo paljenje u keramičkoj peći. 
Na radionici u Učeničkom domu Sušak smo stavili glazure na radove te izvršili drugo paljenje u peći za raku. Zanimljivost ovog pečenja je što se pečenje obavlja na otvorenom. Kada se postigne temperatura od 960 °C užareni radovi vade iz peći i stavljaju u piljevinu. Na taj način dobijemo zanimljive efekte na radovima. Podršku nam je pružila i Odgajateljica Marija Čemeljić Salopek te, članice keramičke skupine Valentina Tomaško, Lana Brajković i Korina Mereković. Unatoč kiši proveli smo popodne u ugodnom druženju i kreativnom stvaralaštvu.
 

GALERIJA SLIKA ČLANKA

KONTAKTIRAJTE NAS


Pitajte što Vas zanima i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE