NOVOSTI

LANAC RAZLIČITOSTI

Uoči Dana sindroma Down, koji se obilježava 21. ožujka, započeli smo s projektom „Lanac različitosti“ s ciljem podizanja svijesti naših učenika o sindromu Down.

Planirali smo izaći na Korzo i na taj način važnu poruku o nužnosti adekvatne inkluzije djece sa sindromom Down prenijeti široj javnosti, no nepovoljna epidemiološka situacija nas je u tome spriječila. Prisiljeni da se snađemo, Lanac različitosti napravljen od šarenih, rasparenih čarapica, koji smo planirali napraviti uz podršku osnivača- Primorsko-goranske županije te uz  suradnju s pedagoškim ustanovama (školama, domovima, vrtićima te drugim ustanovama) i građanima Rijeke, izradili smo u petak, 19. ožujka zajedno s našim učenicima u Učeničkom domu, a nadogradili smo ga fotografijama brojnih navedenih suradnika kojima se zahvaljujemo. Fotografije još uvijek pristižu, a ovim putem pozivamo i sve ostale zainteresirane da se priključe izradi Lanca različitosti vlastitim fotografijama.

Vaše fotografije, kao i poruke podrške usmjerene prema djeci sa sindromom Down, prikupljat ćemo do 21. ožujka, kada ćemo započeti s pripremom izrade e-knjige u kojoj ćemo objediniti sve vaše poruke i fotografije u jedan zajednički kreativan i simboličan izraz podrške djeci sa sindromom Down. Jedan ispisani primjerak knjige poklonit ćemo našim prijateljima iz Udruge za sindrom Down Rijeka 21, upravo na Svjetski dan kreativnosti i inovacije, 21. Travnja, kako bismo potaknuli javnost na kreativnost i inovaciju u integraciji djece sa sindromom Down u društvene procese.

GALERIJA SLIKA ČLANKA

KONTAKTIRAJTE NAS


Pitajte što Vas zanima i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE