NOVOSTI

JEDNU NOĆ POD ZVIJEZDAMA

Dok šetamo gradom u vrijeme Adventa često smo zadivljeni kićenim i blještavim lampicama. Pogled tada tako rijetko video u zvijezde. Dovoljna nam je svjetlost okićenih ulica. No tim istim ulicama, pod nebom istih zvijezda uz nas hodaju ili pak leže, skrivaju se i drhte ljudi jednaki nama, a opet tako drugačiji. Jednaki po čovještvu, a drugačiji po mnogočemu. To su naši beskućnici. Ljudi, očevi, majke, djeca, mlade osobe, bivši profesori, inženjeri, da bivši ovisnici ili zatvorenici također. No svi oni i one ove zimske dane više će od lampica gledati zvijezde. Zvijezde pod kojima spavaju, svaki dan.

U znak solidarnosti sa beskućnicima i javnog apela za "ljude bez kuće" zalaže se i bori DePaul Hrvatska koji vodi Kuću utošišta u Rijeci tj. dnevni centar za beskućnike. Ove godine je Tako rijeka jedini grad u Hrvatskoj koji je domaćin globalne akcije,, Jedna noć pod zvijezdama". U njoj sudjeluju osobe iz privatnog i javnog života koji će 7. prosinca prespavati na ulicama, stadionima, hangaru a ili pak podu svoje sobe.

U Rijeci će u subotu na 7.12. na tri lokacije biti jednako tako. Da svi koji žele osjete na jednu noć što znači biti beskućnike i spavati pod zvijezdama.

Kao svojevrsnu podršku ui najavu tog događaja uključio se i naš Učenički dom u sklopu svojeg posebnog programa i suradnji sa DePaulom. U srijedu 4.12. na večeru smo ugostili beskućnike i korisnike Kuće utočišta. Učenici i djelatnici bili su poslužitelji njihove večere. Na samom početku smo se susreli u našoj 'sedmici' kratko se upoznali, nasmijali nekim doskočicama i razmijenili poglede. Nekima je to bio prvi susret sa takvom skupinom ljudi. Učenici su znali dodati, "Pa to su normalni ljudi... " Naravno da jesu! Stoga je ova večera i druženje osim obroka i topline radijatora našeg Doma pokazala svima nama i djelatnicima i djeci što je odgoj za dijalog, susret, altruizam i solidarnost. Svaki je učenik makar u tom pogledu " gostiju na večeri" uvidio da primiti osobu u potrebi je najljepše djelo, ne samo u vrijeme Adventa već u bilo koje doba godine. Veselimo se zato svakoj daljnjoj suradnji.

 

GALERIJA SLIKA ČLANKA

KONTAKTIRAJTE NAS


Pitajte što Vas zanima i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE