NOVOSTI

DOJMOVI S IZLOŽBE UČENIČKIH RADOVA „RIJEKA, GRAD KOJI TEČE…“

U razdoblju od 3. do 8. svibnja 2021. u renomiranoj riječkoj galeriji Principij, smještenoj u staroj gradskoj jezgri, održali smo izložbu učeničkih radova pod zajedničkim nazivom „Rijeka, grad koji teče…“

Rezultat je to rada tijekom cijele školske godine koja je, kao i prošla, bila izazovna i u mnogočemu eksperimentalna. Unatoč tome uspjeli smo dobiti iznimne radove učenika koji su uložili veliki trud da prevladaju otežavajuće okolnosti u radu i stvaranju.  

Izloženi su radovi 15 učenika – autora koji su nastali kroz izborne programe Doma, odnosno sudjelovanje u foto, likovnoj i dizajnerskoj te keramičkoj skupini.

Autori izloženih radova su Ema Badurina, David Flego, Martina Jakovac, Ana Janeš, Bruna Marchioli Hajdinac, Gabriela Pahlić, Marija Pintar, Nikol Smilović, Josip Sorić, Mateo Šimičić, Alessandro Tariba, Valentina Tomaško, Isabela Turk, Nives Turk, Tanja Tušek.

Voditeljice skupina izbornih programa koje su učenike usmjeravale u tom odgojno-obrazovnom procesu su pedagoginja Olivia Vukić (foto), odgajateljice Dijana Janković (likovna i dizajnerska) i Maja Dinić (keramička) uz vanjsku suradnicu Ivanku Crnić, a asistentica u organizaciji izložbe bila je Marina Vrđuka Beleš, pedagoginja pripravnica. 

Izložbu smo otvorili u utorak, 4. svibnja 2021. uz uvodne riječi ravnateljice Doma, Ljiljane Kencel, prof. te stručne suradnice pedagoginje Olivije Vukić, dipl. ped.- prof., voditeljice foto skupine i preventivnih programa.

Svojim prisustvom i kratkim obraćanjem svoju podršku dali su, u ime osnivača Primorsko-goranske županije, pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje PGŽ-a, mr.sc. Edita Stilin, te pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke, Ivan Šarar koji su oboje pohvalili koncept izložbe te kreativne pristupe i perspektive autora prema motivima svojih radova. 

Nekoliko uvodnih riječi podijelio je s nama i Borislav Božić, profesor i voditelj Fotokluba Rijeka, izrazivši zadovoljstvo i nužnost da se izložbe ove vrste predstave široj zajednici.  

Izrazito smo zadovoljni i odazivom medija koji su prisustvovali otvorenju, pokazavši time da je naše događanje važno za naš grad i sugrađane.

Otvorenje izložbe se održalo na otvorenom, ispred Galerije, uz poštivanje epidemioloških mjera.

Tijekom šest dana trajanja izložbe, ugostili smo 100-ak posjetitelja svih uzrasta - od učenika nižih razreda osnovne škole koji su s istraživačkim uzbuđenjem promatrali motive Rijeke, preko naših srednjoškolaca iz Doma i njihovih školskih kolega koji su sa zanimanjem popratili radove svojih vršnjaka, do naših sugrađana treće živote dobi koji su se s nostalgijom prisjećali kako je Rijeka izgledala nekad. 

U svrhu prikupljanja dojmova posjetitelja otvorili smo virtualnu knjigu dojmova u koju su mogli napisati svoje komentare, a oni su samo potvrdili kako smo uspjeli u nastojanju da predstavimo mlade talente našeg Doma.

Cijeli događaj zabilježili su učenici video skupine Alessandro Tariba i Simon Malnar pod vodstvom odgajateljice Antonije Mežnarić, a njihov uradak možete pogledati klikom na link koji se nalazi ispod teksta.

A kao naš završni komentar cijelom događaju možemo reći da smo ponosni i počašćeni što smo dobili priliku odmaknuti se od svakodnevnih briga, brojki i crnih prognoza, te što smo mogli ući u perspektivu koju su nam podastrli daroviti srednjoškolci.

 

Ako niste imali priliku vidjeti izložbu uživo, napravite virtualnu šetnju galerijom:
 

https://youtu.be/RL6s3m1fCd4

https://youtu.be/BOVecsvfp5k

 

IZ MEDIJA:

https://www.novilist.hr/rijeka-regija/rijeka/rijeka-motiv-i-inspiracija-radova-petnaestero-ucenika/

Novi list, 5. svibnja 2021.

https://www.mojarijeka.hr/otvorena-izlozba-ucenickih-radova-ucenickog-doma-podmurvice/

Moja Rijeka, 5. svibnja 2021.

KONTAKTIRAJTE NAS


Pitajte što Vas zanima i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE