UČENICI PROBUDILI OSJETILO ZA VOLOTNIRANJE U DOMU ZA STARIJE OSOBE „KANTRIDA“

UČENICI PROBUDILI OSJETILO ZA VOLOTNIRANJE U DOMU ZA STARIJE OSOBE „KANTRIDA“

Učenici i učenice Učeničkog doma „Podmurvice“ Rijeka volontirali su u Domu za starije osobe „Kantrida“ u četvrtak, 1. lipnja 2017. godine kao sudci na sportskom susretu korisnika Doma.
Učenički dom već tradicionalno surađuje s Domom umirovljenika, a ovoga je puta to realizirano pod geslom „Probudi osjetilo za volontiranje“ nadovezujući se tako na aktivnosti projektnog dana Učeničkog doma koji je održan 31. svibnja pod nazivom „Probudi osjetila“. 

Nastavljajući pozitivnu misao prethodnog dana, osam učenika 2., 3. i 12. odgojne skupine, uz podršku voditeljice Volonterskog kluba, odgajateljice Jelene Krpan marljivo je preuzelo ulogu sudaca u godišnjem sportskom susretu korisnika Doma „Kantrida“. Uz promoviranje sportskog duha i volonterskog doprinosa zajednici učenici imali priliku razvijati empatiju prema starijim i nemoćnim osobama, ali i važne životne vještine kao što su tolerancija, komunikacijske vještine te odgovornost prema radu. Preuzimanjem uloge sudaca na učenicima je bila velika odgovornost jer su se svi sudionici srčano borili kako bi doprinijeli svome timu. Naime, najuspješniji natjecatelji u ukupno šest disciplina (Utrka s jajetom u žlici, Ubacivanje lopte u koš, Viseća kuglana, Rušenje boca košarkaškom loptom, Pikado, Gađanje mete kolutovima) pojedinačno su nagrađeni odličjima, a najuspješniji tim osvojio je prijelazni pehar. Borba je bila napeta i tijesna, pogotovo u pojedinim disciplinama gdje se moralo ići i u treći krug doigravanja. 
Uz ulogu sudca, učenici su imali i važnu ulogu podrške natjecateljima jer su neki bili u kolicima ili su hodali uz pomoć različitih pomagala pa im je bila potrebna pomoć prilikom natjecanja u pojedinim disciplinama. Ovaj sportski susret zapravo je već tradicionalno susret dviju generacija – sudaca srednjoškolaca i starijih natjecatelja koji tijekom natjecanja dijele pozitivna iskustva i zajedno promiču važnost aktivnog bavljenja sportom u svakoj životnoj dobi.

na vrh članka