BOGAT SADRŽAJ PROJEKTNOG DANA 2017.

BOGAT SADRŽAJ PROJEKTNOG DANA 2017.

Osim podizanja Zelene zastave, 31.5.2017. na Projektnom danu, održan je niz radionica za naše učenike, goste iz drugih škola i udruga na kojima su se mogli upoznati s načinom rada u ovoj odgojno-obrazovnoj ustanovi čija je misija, između ostalog, promicati svijest o važnosti ekološkog odgoja i održivog načina življenja.

Zorka Sušanj i Staša Sobolevski vodili su radionicu sadnje i druženja „Priroda i društvo – društvo u prirodi“. U dva navrata, ujutro i poslijepodne, voditeljice Jelena Krpan, Barbara Maras, Dijana Lovrić i Dijana Janković osmislile su i vodile oslikavanje dijelova fasade pod nazivom „Prozor u ljepši svijet“. Ivanka Crnić i Marija Čemeljić-Salopek su u radionici „Afrika“ pokazale učenicama kako izraditi nakit reciklažom papira, a nadahnuće su potražile u motivima s prastarog kontinenta. Naše pripravnice Daria Pilepić-Struja, Andrea Lukajić i Matea Goršić s učenicima su isprobale vježbe za bolje učenje „Brain gym“. Jelena Krpan upoznala je sudionike radionice „Ljubav prema neobičnim kućnim ljubimcima“ s posebnostima kućnih ljubimaca koji su drugačiji od uobičajenih. Adriana Matošić je s učenicima reciklirala stare vaze za cvijeće u radionici „Staro u novom ruhu“. Reciklažom se bavila i Tajana Zdeličan pa je u radionici „Staro za novo“ – reciklažom plastike s učenicima izrađivala okvire za slike. Orijana Jeličić i Olivia Vukić su u suradnji s „Udrugom za sindrom Down – RIJEKA 21“ i Dječjim domom „Tić“ omogućile sudionicima radionice da „Vide, čuju, osjete, dodirnu, pomirišu“ odnosno kroz sva osjetila dožive naš Multisenzorički vrt. Dijana Janković je upoznala sudionike radionice „Zdrava trava“ s blagodatima ljekovitog bilja te im dočarala mirisni herbarij kroz druženje uz čaj.
Dan je zaokružen na najbolji mogući način predstavljanjem učeničkih video radova u sklopu projekta “Reci, pa ispeci 2” koji od 2015. provode udruge Filmaktiv i Pariter, u suradnji s Učeničkim domom "Podmurvice" Rijeka, odnosno s učenicima i odgajateljicama Jelenom Krpan, Barbarom Maras, Dijanom Lovrić i Nikolinom Pajnić. Kako bi se upoznali sa specifičnim potrebama te brojnim fizičkim i društvenim barijerama pred slijepim i slabovidnim te osobama s invaliditetom, mladi su surađivali i s Emilom Mandarićem (Udruga slijepih Primorsko-goranske županije) te s Elizabetom Vega (RiOrgone - Inicijativa za zdravo življenje). Naši učenici posljednje su mjesece posvetili temi ljudskih prava i građanske participacije, kroz formu videoaktivizma, a njihovi video radovi nastali u tom periodu prikazani su u Art-kinu Croatia.

na vrh članka