DOBRO DOŠLI U UČENIČKI DOM "PODMURVICE", RIJEKA - ISTAKNUTO:

  • DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA 18.11.
    DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA 18.11.

    Povodom sjećanja na žrtvu Vukovara učenici Učeničkog doma „Podmurvice“ Rijeka uredili su prigodan pano u predvorju Doma i zapalili svijeće u Vukovarskoj ulici.

NOGOMETAŠI OSVOJILI ZIMSKI MALONOGOMETNI TURNIR U PAZINU!

NOGOMETAŠI OSVOJILI ZIMSKI MALONOGOMETNI TURNIR U PAZINU!

Zimski malonogometni turnir održan je u četvrtak, 9. studenog 2017.godine, u sportskoj dvorani Pazinskog kolegija. U konkurenciji devet domova, naši nogometaši su zasluženo osvojili prvo mjesto. Neporaženi su proletjeli kroz prednatjecanje po skupinama, uvjerljivo nadigravši Sušak i Kvarner, da bi u polufinalu svladali UD Tomislav Hero iz Bakra. U finalu su pobijedili ekipu Pazinskog kolegija koji su ujedno bili i domaćini natjecanja. Za pobjedničku ekipu igrali su: Lovro Beg, Toni Bošnjaković,  Luka Grce, Milan Grčić, Igor Lepinjica, Ivan Lepinjica, Dean Pičuljan, Petar Radošević, Nevio Satinović, Hrvoje Smolčić, Josip Smolčić, Robert Vlizlo i Tomislav Žagar uz pratnju studenta Marina Žagara. Sastav je vodio zdravstveni voditelj Dino Lipovac uz podršku odgajateljice Dijane Lovrić. Čestitke svim natjecateljima, a posebno našim dečkima!

Više...

BERBA MASLINA U DOMSKOM VRTU

BERBA MASLINA U DOMSKOM VRTU

Sezona berbe maslina ušla je u maslinike, pa tako i u maslinik u našem vrtu. Sunčano jutro iskoristili smo za povezivanjem s tradicijom primorskog kraja, u kojem se nalazi naš dom, te druženje i boravak u prirodi. S obzirom da su stabla maslina ne dugo zasađena, urod nije bio prevelik, ali nas je veselila činjenica da beremo plodove sa stabala koja su zasadile vrijedne ruke učenika i djelatnika Doma te koje krasi zajednička briga oko njihovog razvoja. Ubrane masline predali smo u uljaru kako bi se proizvelo vrijedno maslinovo ulje, a koje će se kasnije koristiti u radu s učenicima.

Više...

BOGAT SADRŽAJ DANA ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

BOGAT SADRŽAJ DANA ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Već tradicionalno, u našem Domu, obilježavaju se Dani zahvalnosti za plodove Zemlje, a ovogodišnji Dani protekli su uz bogat sadržaj. 

Već tradicionalno, u našem Domu, obilježavaju se Dani zahvalnosti za plodove Zemlje, a ovogodišnji Dani protekli su uz bogat sadržaj. 

Više...

RADIONICA: KAKO NAJBOLJE UČITI? I UČITI TREBA NAUČITI

RADIONICA: KAKO NAJBOLJE UČITI? I UČITI TREBA NAUČITI

28. rujna i 5. listopada 2017. godine održane su pedagoške radionice o učenju s učenicima 1. razreda. Voditeljice su bile pedagoginja Olivia Vukić i pedagoginja pripravnica Andrea Lukajić. Na prvoj  radionici 28. rujna sudjelovala je odgajateljica Marija Čemeljić-Salopek koja je učenicima govorila o načinu učenja matematike i fizike. Na drugoj radionici 5. listopada sudjelovale su i odgajateljice Orijana Jeličić, Natali Nanić-Volarić, odgajateljica pripravnica Mateja Goršić i učenik Teo Šimić kao predsjednik Vijeća učenika.

Više...

POHOD NA RISNJAK

POHOD NA RISNJAK

U sklopu programa rada Eko skupine, 4. listopada 2017. osmišljen je i realiziran planinarski izlet na Risnjak. U jedan od najljepših nacionalnih parkova Hrvatske, uputilo se 30-tak učenica i učenika te voditelji/profesori Marija Čemeljić – Salopek, Toni Erdfeld, Dijana Lovrić, Nikolina Pajnić i zdravstveni voditelj Dino Lipovac. 

Više...

GOSTOVANJE U EMISIJI „PLANET RI“

GOSTOVANJE U EMISIJI „PLANET RI“

U petak, 29. rujna 2017. godine gostovali smo u emisiji „Planet RI“ Kanala Ri. Učenički dom „Podmurvice“ javnosti su predstavile odgajateljica, profesorica Jelena Krpan i učenica, maturantica Silvija Bartolović. Povod gostovanju bile su brojne humanitarne aktivnosti Učeničkog doma uz najavu humanitarne akcije posvećene Riječkome hospiciju te projekt „Reci pa ispeci“.
Silvija je prenijela svoje iskustvo sudjelovanja u Humanitarnoj akciji „Sve za našu djecu“ u koju se Dom uključio u suradnji s humanitarnom udrugom „Riječko srce“upoznavši ujedno javnost s količinom truda koji su učenici i djelatnici Učeničkog doma Podmurviceuložilikako bi humanitarna akcija bila uspješna. Pritom je najavila nadolazeću suradnju s Riječkim srcem koje će ovoga puta kucati za Riječki hospicij.

Više...

SUDJELOVANJE U HUMANITARNOJ AKCIJI ZA RIJEČKI HOSPICIJ

SUDJELOVANJE U HUMANITARNOJ AKCIJI ZA RIJEČKI HOSPICIJ

U srijedu, 4. listopada 2017. godine, naši su učenici – uz odgajateljice Barbaru Maras, prof., sudjelovali u akciji za Riječki hospicij. U organizaciji Humanitarne udruge Riječko srce, prodavali su građanima svoje učeničke radove, kao i karte za humanitarni koncert koji će se održati 12. listopada 2017. godine u HNK Ivana pl. Zajca. Učenici su na taj način pokazali da suosjećaju s onima koji su u potrebi te da, aktivnim sudjelovanjem, nastoje u društvu učiniti promjenu.

Više...

NAGRADNI IZLET U ROVINJ

NAGRADNI IZLET U ROVINJ

U četvrtak, 28. rujna 2017. godine, odgajateljice Nikolina Pajnić i Barbara Maras s nagrađenim su učenicima bili u Rovinju. Posjetili su rovinjski Akvarium, a uz stručno vodstvo turističke vodičkinje, obišli su i znamenitosti grada Rovinja koji se naziva i „malenom Venecijom“. Učenicima je nagradnim izletom dano priznanje za njihov trud, školski uspjeh te primjereno vladanje i zalaganje u domskim aktivnostima tijekom prethodne školske godine.  

NAGRADNI IZLET U ROVINJ

U četvrtak, 28. rujna 2017. godine, odgajateljice Nikolina Pajnić i Barbara Maras s nagrađenim su učenicima bili u Rovinju. Posjetili su rovinjski Akvarium, a uz stručno vodstvo turističke vodičkinje, obišli su i znamenitosti grada Rovinja koji se naziva „malenom Venecijom“.

Učenicima je nagradnim izletom dano priznanje za njihov trud, školski uspjeh te primjereno vladanje i zalaganje u domskim aktivnostima tijekom prethodne školske godine.  

Više...

DOČEK MISS HRVATSKE U NAŠEM DOMU

DOČEK MISS HRVATSKE U NAŠEM DOMU

U ponedjeljak smo upriličili svečan doček za našu učenicu koja je izabrana za Miss Hrvatske 2017. godine. Učenica Tea Mlinarić, maturantica Građevinsko tehničke škole Rijeka, oduvijek se zalaže u svim domskim i humanitarnim aktivnostima.

Više...

ODBOJKA UZ EUROPSKI TJEDAN SPORTA - POD ZVIJEZDAMA

ODBOJKA UZ EUROPSKI TJEDAN SPORTA - POD ZVIJEZDAMA

Već tradicionalno u rujnu Vijeće učenika organizira turnir „Odbojka pod zvijezdama“ s ciljem druženja, upoznavanja mlađih i starijih učenika kao i bavljenja sportom ususret Europskom tjednu sporta. Ove godine turnir je organiziran 19. rujna s početkom u 20.30 h. Prijavilo se pet ekipa, zanimljivih naziva i sastava. Igrali su dečki, djevojke, odgajateljica Dijana Lovrić, pedagoginja Olivia Vukić i pripravnica Mateja Goršić. Turnir je prošao u igri i zabavi, popraćen duhovitim komentarima predsjednika Vijeća učenika Tea i njegove zamjenice Silvije. Čestitke svima i vidimo se na slijedećem turniru!

Više...

DODJELA PRIZNANJA I NAGRADA MENTORICAMA I UČENICAMA KOJI SU OSVOJILI PRVA TRI MJESTA NA DRŽAVNIM NATJECANJIMA

DODJELA PRIZNANJA I NAGRADA MENTORICAMA I UČENICAMA KOJI SU OSVOJILI PRVA TRI MJESTA NA DRŽAVNIM NATJECANJIMA

U ponedjeljak 25. rujna 2017. godine u Plavom salonu Grada Rijeke održan je svečani prijem za učenike i mentore koji su osvojili od 1. do 3. mjesta na državnim i međunarodnim natjecanjima i smotrama. Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel uručio je priznanja našoj učenici Lei Ilić te bivšoj učenici Melissi Hržić za osvojeno 2. mjesto na 42. Državnoj Domijadi u kategoriji Skulptura, a mentoricama Maji Dinić i Dariji Pilepić Struji priznanja za izuzetan rad s učenicama. Prijemu su nazočile pedagoginje, odgajateljica te učenice iz likovno dizajnerske skupine.

Više...

IZLET VOJINIM BUSIĆEM

IZLET VOJINIM BUSIĆEM

U četvrtak, 21. rujna učenici našeg doma u pratnji pedagoginje Olivie Vukić, odgajateljica Orijane Antešić, Dijane Lovrić i Natali Nanić Volarić te pripravnica Mateje Goršić i Andree Lukajić, zahvaljujući suncu koje je toga tjedna konačno  granulo, otišli su na kraći edukativni izlet do Opatije, potom do Trsata, popularno nazvanim „Vojinim busićem“, prepoznatljivom turističkom atrakcijom Grada na Rječini.

Više...

TEA MLINARIĆ - MISS HRVATSKE!

TEA MLINARIĆ - MISS HRVATSKE!

Naša učenica Tea Mlinarić postala je Miss Hrvatske! Maturantica koja vrijedno sudjeluje u svim humanitarnim aktivnostima u našem Učeničkom domu i koja je aktivna u dramskoj skupni, sada će promovirati Hrvatsku u svijetu! Pravi je primjer ustrajnosti, humanosti i svih vrlina koje nastojimo kao Učenički dom promicati!  Od srca joj čestitamo na uspjehu te joj želimo puno sreće u daljnjem plasmanu izbora za Miss svijeta!

Više...

WOODLANDERS - DRVOZEMCI

WOODLANDERS - DRVOZEMCI

Danas smo u posjeti našem Multisenoričkom vrtu imali Costu Boutsikarisa, filmaša iz New Yorka. Autor serije filmova "Woodlanders" koja dokumetira rad ljudi po cijelome svijetu koji brinu i ovise o šumama. Upoznali smo ga s radom Eko doma, nastankom Multisenzoričkog vrta i razgovarali o ulogama naših partnera u projektu kao primjerom dobre prakse djelovanja odgojno - obrazovne institucije u zajednici.

 

Više...

ODRŽANO PRVO VIJEĆE UČENIKA U NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI

ODRŽANO PRVO VIJEĆE UČENIKA U NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI

U četvrtak, 7. rujna 2017., održan je prvi sastanak Vijeća učenika s pedagoginjom Doma Oliviom Vukić u školskoj 2017./18. godini. Na sastanku, 12 učenika predstavnika svojih odgojnih skupina, jednoglasno su izabrali učenika Tea Šimića za predsjednika i učenicu Silviju Bartolović za njegovu zamjenicu.

Više...

NOVI POČETAK ŠKOLSKE GODINE I USELJAVANJE U DOM

NOVI POČETAK ŠKOLSKE GODINE I USELJAVANJE U DOM

Drage učenice i učenici,

Počinje nova školska godina, a za neke po prvi puta i useljavanje u naš Dom. Useljavanje je moguće od 14:00 sati, a za sve roditelje i učenike koji se useljavaju prvi put sastanak je u 15:00 sati.


Napomena: Podsjećamo da je prije useljavanja potrebno podmiriti sva dugovanja prema Domu, odnosno uplatiti prvu ratu za smještaj, jer u suprotnom useljenje neće biti moguće.

 

Dobrodošli!

Više...

ZAVRŠETAK SURADNJE S AMERIČKIM SVEUČILIŠTEM - UČIONICA NA OTVORENOM

ZAVRŠETAK SURADNJE S AMERIČKIM SVEUČILIŠTEM - UČIONICA NA OTVORENOM

Multisenzorički vrt Učeničkog doma Podmurvice Rijeka, u rujnu 2017. godine dobio je svoju finalnu vizuru. Studenti Sveučilišta Washington u Seattleu, uz profesora Daniela Winterbottoma i krajobraznog arhitekta Luku Jelušića, vrt su obogatili učionicom na otvorenom, odnosno intimnim prostorom kojeg su naši učenici poželjeli kako bi dobili jedinstvenu oazu za druženje. U anketama koje su se u Učeničkom domu provodile, učenici su mahom  navodili potrebu za prostorom koji bi im pružio alternativu za odmak od virtualnog svijeta, a studenti i profesor Winterbottom stvorili su im poticajno okruženje u kojem odsad mogu učiti u prirodi, ali i provoditi kvalitetno slobodno vrijeme.

Više...