DOBRO DOŠLI U UČENIČKI DOM "PODMURVICE", RIJEKA - ISTAKNUTO:

DRAMSKA I KERAMIČKA PRVE NA DRŽAVNOJ DOMIJADI!

DRAMSKA I KERAMIČKA PRVE NA DRŽAVNOJ DOMIJADI!

Na Državnoj domijadi u Rovinju učenice dramske skupine (Suzana Kosanović, Marina Gabrić, Ivana Flego, Jelena Bajić, Maja Krstinić i Eva Nađ) osvojile su prvo mjesto stručnog žirija. Nastupile su s predstavom „Zločin i kazna“ (autorica i mentorica: Barbare Maras, prof.). Učenica Ivana Flego osvojila je pritom treće mjesto u kategoriji recitacija, s pjesmom „Priča o gradu“ Siniše Glavaševića (mentorica: Barbara Maras, prof.). Učenik Roko Valenta osvojio je prvo mjesto u kategoriji keramike, s radom „Vaza“ (mentorica: Maja Dinić, prof.).
Čestitamo nagrađenim učenicima i mentoricama!

Više...

NAŠI UČENICI "OBOJILI" FESTIVAL ZNANOSTI

NAŠI UČENICI "OBOJILI" FESTIVAL ZNANOSTI

Već sedamnaestu godinu u Hrvatskoj živi Festival znanosti. Sedamnaest mu je godina tek, ali približava se punoljetnosti i zasjat će u svim bojama – jer su upravo „boje“ bila njegova ovogodišnja tema. Ove godine su i naši učenici sudjelovali u dijelu programa Festivala znanosti pod nazivom „Škole za škole“.

Više...

ODBOJKAŠICE DRUGE NA REGIONALNOJ DOMIJADI U PAZINU

ODBOJKAŠICE DRUGE NA REGIONALNOJ DOMIJADI U PAZINU

Na regionalnoj Domijadi u Pazinu održanoj 5.4.2019. naše su odbojkašice osvojile drugo mjesto. Nastupili su i nogometaši koji su u "finalu prije finala" izgubili od učenika iz bakarskog doma s rezultatom od 3:1 u vrlo teškoj utakmici već u prvom kolu. Osim njih nastupili su i košarkaši te stolnotenisači i stolnotenisačice. Natjecanje je prošlo u fair playu u sportskom duhu.

Više...

RADIONICA FINANCIJSKE PISMENOSTI

RADIONICA FINANCIJSKE PISMENOSTI

Povodom Svjetskog tjedna novca 2019., u utorak 26. ožujka u našem je Domu provedena radionica „Iz minusa u plus: abeceda financijske pismenosti“. Zainteresirani učenici imali su prilike diskutirati, razmišljati, analizirati i nešto novo otkriti o pametnom i odgovornom, posljedično promišljenom upravljanju financijama.
Razgovaralo se o vrijednostima, procjenjivalo koje su stvari u životu bitne, a koje možemo žrtvovati, osobito iz učeničke i bivše učeničke perspektive, otkrivali razlike između potreba i želja, učili kako odrediti osobne ciljeve i kako novac utječe na njihovu realizaciju, osnove budžetiranja i štednje te raspravljali o mitovima i istinama o novcu i njegovoj ulozi u našim životima.

Više...

FILCANJE VUNE U ZNAKU 10.-TE GODIŠNJICE EKO DOMA

FILCANJE VUNE U ZNAKU 10.-TE GODIŠNJICE EKO DOMA

Radionice filcanja vune, nezaobilazan su dio našeg rada u području ekologije, odnosno poučavanja u području brige o okolišu i zbrinjavanja otpada. Stoga smo, 9. travnja, s veseljem ugostili našu dugogodišnju suradnicu Vesnu Jakić, predsjednicu Udruge „Ruta“ iz Cresa, koja nas je i ovoga puta uvela u šareni svijet vune.

Više...

PJEŠAČENJEM NA RJEČINU OBILJEŽILI SVJETSKI DAN VODA

PJEŠAČENJEM NA RJEČINU OBILJEŽILI SVJETSKI DAN VODA

Uoči Svjetskog dana voda, 21. ožujka, smo posjetili Izvor Rječine. Dvadesetak učenika, u pratnji odgajateljica Nikoline Pajnić i Klare Cvetković, psihologa Tonija Erdfelda i zdravstvenog voditelja Dine Lipovca, imalo je prilike uživati u sunčanom danu i predivnim šumskim pejzažima.

Više...

"BUDI INFORMIRAN, BUDI AKTIVAN"

"BUDI INFORMIRAN, BUDI AKTIVAN"

U okviru preventivnog programa udruge Terra "Budi Informiran, Budi aktivan", studenti sanitarnog inženjerstva na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, održali su zanimljive radionice našim učenicima. Na vrlo zanimljiv interaktivan način obrađene su teme: Alkohol i mladi, Rizična spolna ponašanja i Mentalno zdravlje mladih. Na tri radionice naši su učenici svih razreda, upoznati s važnostima ovih tema za njihov zdravi razvoj.

Više...

"ZDRAV ZA 5" - O ŠTETNOSTI ALKOHOLA

"ZDRAV ZA 5" - O ŠTETNOSTI ALKOHOLA

U povodu Svjetskog dana borbe protiv alkoholizma koji se obilježava 1. travnja, Odjel prevencije Policijske uprave Primorsko-goranske organizirao je održavanje predavanja o štetnosti alkoholizma. U utorak 2.4.2019. održano je predavanje u sklopu projekta "Zdrav za 5" za učenike našeg doma. Policijska službenica Odjela prevencije, Nives Kajfeš Grčko, učenike je upoznala s kažnjivim ponašanjima koja nastaju pod utjecajem alkohola, s naglaskom da su prekršajno i kazneno odgovorni već od 14 godine života.

Više...

UČENICE OSVOJILE 3. MJESTO NA NATJECANJU MLADEŽI CRVENOG KRIŽA

UČENICE OSVOJILE 3. MJESTO NA NATJECANJU MLADEŽI CRVENOG KRIŽA

Dana 9.3.2019. ekipa Učeničkog doma „Podmurvice“ Rijeka sudjelovala je na gradskom natjecanju mladeži Crvenog križa u dvorani Mladosti na Trsatu. Sudjelovalo je 5 ekipa, a naše su učenice osvojile 3. mjesto. Nastupile su: Maja Krstinić, Tea Pahljina, Lucija Trišić, Marta Mišković i Alida Španjol, a vodio ih je zdravstveni voditelj Dino Lipovac.

Više...

VOLONTIRANJE NA HUMANITARNOM KONCERTU U HKD-u

VOLONTIRANJE NA HUMANITARNOM KONCERTU U HKD-u

Naši su učenici, već treću godinu za redom, dio velike humanitarne akcije SVE ZA NAŠU DJECU. Ove je godine, 19.3.2019., u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku održan prvi humanitarni koncert u sklopu ovogodišnje akcije u organizaciji Kanala Ri i Udruge Riječko srce. Humanitarna akcija namijenjena je uređenju senzorne sobe za terapiju djece s down sindromom koja će se urediti u prostorima Udruge za sindrom down Rijeka 21. Akcija Sve za našu djecu traje do kraja svibnja, a u sklopu posebnog programa Škola životnih vještina, kojeg vodi odgajhateljica Barbara Maras, učenici će aktivno sudjelovati i 16. svibnja na velikom humanitarnom koncertu koji se već tradicionalno održava na riječkome Korzu.

Više...

OBILJEŽAVANJE DANA RUŽIČASTIH MAJICA

OBILJEŽAVANJE DANA RUŽIČASTIH MAJICA

U Učeničkom domu „Podmurvice“ Rijeka godinama se sustavno i kontinuirano provodi poseban program prevencije nasilja. Epilog naših nastojanja da odgajamo mlade ljude koji su spremni u zajednici promovirati toleranciju i prihvaćati različitosti te stvarati svojim primjerom humano društvo u kojem nema mjesta nasilju, je Godišnja nagrada Luka Ritz - za promicanje tolerancije i škole bez nasilja, čime smo postali prvim učeničkim domom, dobitnikom ovog vrijednog priznanja.

Više...

MALONOGOMETNI PEHAR U TRAJNO VLASNIŠTVO

MALONOGOMETNI PEHAR U TRAJNO VLASNIŠTVO

U Bakru je u organizaciji Učeničkog doma "Tomislav Hero", 12.3.2019. održan proljetni turnir u malom nogometu. Sudjelovalo je 9 domova regije Zapadna Hrvatska, a sustav natjecanja je bio kroz 3 skupine uz plasman najbolje drugoplasirane momčadi u polufinale. Naša je ekipa osvojila prvo mjesto, pobijedivši Učenički dom Kvarner 7:1 u finalu, i tako, nakon trećeg uzastopnog osvajanja turnira, osvojila pehar u trajno vlasništvo.

Više...

SREBRO I BRONCA NAŠIM STRIJELKINJAMA I STRIJELCIMA

SREBRO I BRONCA NAŠIM STRIJELKINJAMA I STRIJELCIMA

U petak 22. veljače 2019. godine u streljani Volosko održan je međudomski proljetni turnir u streljaštvu u organizaciji učeničkog doma Lovran. Naši strijelci ostvarili su odlične rezultate. Ženska ekipa u sastavu Antonija Skupnjak, Anastazija Pahlić i Ema Andlar osvojile su 2. mjesto, a muška ekipa: Petar Radošević, Nikola Urh, Paulo Macolić Ideji i Patrik Perčinić 3. mjesto. U pojedinačnom natjecanju učenica Ivona Štefančić osvojila je 2.mjesto. Čestitke i pohvale našim strijelcima i strijelkinjama!

Više...

RADIONICA APSTRAKTNOG SLIKANJA

RADIONICA APSTRAKTNOG SLIKANJA

U utorak, 26. veljače 2019. godine učenice IX. i III. skupine zajedno s odgajateljicom Dijanom Janković krenule su u otkrivanje čistog duha i emocija. Uz prigodnu glazbu i pomoć naše povjesničarke umjetnosti, odgajateljice Antonije Mežnarić, upoznali smo poznatog američkog ekspresionista Jacksona Pollocka, koji nam je bio i uzor u stvaranju.

Više...

MAŠKARANI KVIZ U DOMU

MAŠKARANI KVIZ U DOMU

Veselo karnevalsko razdoblje posjetilo je i naš Dom u obliku zabavnog Maškaranog kviza. Naši su učenici došli pokazati svoje poznavanje petog godišnjeg doba, boreći se za razne nagrade. Natječući se u timovima, morali su odgovoriti na niz pitanja vezanih uz maškare - od prepoznavanja maski do osoba koje ih nose, odgovaranja na razne zanimljive činjenice te imenovanja domaće (karnevalske) glazbe. Bilo je prilično napeto, s prva tri mjesta blizu s bodovima, gdje je na kraju samo jedan bod presudio između pobjede i drugog mjesta.

Više...

TRADICIONALNI STOLNOTENISKI MEMORIJALNI TURNIR U KARLOVCU 2019.

TRADICIONALNI STOLNOTENISKI MEMORIJALNI TURNIR U KARLOVCU 2019.

U utorak 19. veljače 2019. sudjelovali smo na 21. Memorojalnom turniru "Prof.Ivan Mikšić", koji se održao u Karlovcu. Nastupili su Dejan Pičuljan i Josip Anić za mušku ekipu te Vanesa Halavanić, Katja Jakac i Lana Jakac za žensku ekipu. Muška ekipa je osvojila 4.mjesto, dok je ženska završila na 5.mjestu. Svi su se dobro zabavili u kolegijalnoj i profesionalnoj igri te naučili više o svojim suigračima, kao i o svojim sportskim vještinama.

Više...

PROLJETNI TURNIR U ŠAHU 2019.

PROLJETNI TURNIR U ŠAHU 2019.

Dana 22. veljače 2019. održan je Proljetni turnir u šahu u organizaciji doma Marije Krucifikse Kozulić. Naš dom natjecao se sa muškom i ženskom šahovskom ekipom. Za žensku ekipu igrale su učenice: Nina Šebelja, Klementina Miletić i Ema Badurina. Od šest ekipa naša ženska ekipa osvojila je peto mjesto. U muškoj ekipi bili su učenici; Damir Bolić, Denis Bolić, Marko Ribarić, Simon Malnar i Celeste Kaštelan. Od pet ekipa naša je osvojila drugo mjesto. Turnir je prošao u prijateljskoj atmosferi.

Više...

KOŠARKAŠKI TURNIR U KARLOVCU 2019.

KOŠARKAŠKI TURNIR U KARLOVCU 2019.

Košarkaši našeg Doma nastupili su na proljetnom tradicionalnom košarkaškom turniru u Karlovcu 19.02.2019. U prednatjecanju poraženi su od pobjednika turnira ekipe Pule i podijelili mjesta od 5. do 8. jer se igralo po kup sistemu. Nastupili su: Matija Žagar, Rikardo Sošić, Antonio Jožić, Andro Presečki, Miro Jurešić, Antonio Lozić, David Uremović, Igor Žauhar, Matija Fabijančić, Tomislav Ilićić i Luka Ramljak. Košarkaše je vodio profesor Staša Sobolevski.

Više...

SRCOLOVKA POVODOM VALENTINOVA

SRCOLOVKA POVODOM VALENTINOVA

Dana 12. veljače 2019. godine u Učeničkom domu „Podmurvice“ Rijeka održana je igra „Srcolovka“ povodom Valentinova u organizaciji Vijeća učenika, pedagoginje Olivije Vukić i psihologa Tonija Erdfelda. Učenici su sami pripremali i realizirali ovu aktivnost. Iako se radi o zabavnoj i zanimljivoj priredbi, cilj je kroz igru poštivati pravila kod samih sudionika, ali i gledatelja. Naglasak je na razvijanju tolerancije, uvažavanju različitosti i pozitivnoj komunikaciji. Učenice i učenici sklapaju neka nova prijateljstva i za nagradu odlaze u kino. Uz mnoštvo smijeha završila je još jedna Srcolovka sa željom da se i druge školske godine ponovo nađemo zajedno u igri i upoznamo nove prijatelje. Priredba „Srcolovka“ organizirana je u sklopu programa obogaćivanja života i rada Doma kao i Programa prevencije nasilja.

Više...

SIGURNOST NA INTERNETU - PREVENTIVNO PREDAVANJE

SIGURNOST NA INTERNETU - PREVENTIVNO PREDAVANJE

Povodom Dana sigurnijeg interneta, u sklopu programa Prevencije ovisnosti i nasilja, u srijedu 13.2.2019. održano je predavanje predstavnika Ministarstva unutarnjih poslova, Odjela za prevenciju, Daria Tonkovića. Kroz iskustva i primjere iz prakse, učenicima su objašnjene opasnosti koje se potencijalno kriju iza neopreznog korištenja interneta, posebice društvenih mreža. Nakon vrlo korisnih informacija, učenici su imali priliku postaviti pitanja. Ovakva predavanja, s primjerima o opasnostima koje vrebaju u našem bližem okruženju, vrlo su korisna i životna te učenicima uz pozitivne strane interneta skreću pozornost i na neželjene posljedice.

Više...

DODJELA NAGRADA GRADA RIJEKE

DODJELA NAGRADA GRADA RIJEKE

U srijedu, 30.1.2019. godine prisustvovali smo svečanoj dodjeli diploma i nagrada za posebna dostignuća učenika na državnim i međunarodnim natjecanjima, susretima i smotrama u organizaciji Grada Rijeke, Odjela gradske uprave za odgoj i obrazovanje. Prijem je održan u HKD-u na Sušaku s početkom u 12 sati. Nagradu je dobila Eko skupina za radove u kombiniranoj tehnici „FilcAM“ osvojeno 1. mjesto na Državnoj Domijadi u Rovinju u školskoj godini 2017./18. Mentorice su bile Marija Čemeljić- Salopek i Nikolina Pajnić.

Više...

HUMANITARNA AKCIJA „ADVENT U ZNAKU SOLIDARNOSTI“

HUMANITARNA AKCIJA „ADVENT U ZNAKU SOLIDARNOSTI“

Vrijeme Adventa predstavlja mistično i čarobno razdoblje koje svaki čovjek doživljava na svoj jedinstven način. Advent možemo promatrati kao vrijeme pripreme za nadolazeće blagdane, duhovne obnove, smirivanja pred novu godinu i donošenje osobnih ciljeva ili pak uživanja u čarima dobre zabave i kupovine poklona sebi ili dragim osobama. No, možemo se složiti u jednom – Advent je za svakoga od nas posebno razdoblje.

Više...

BOŽIĆNA PRIREDBA POVODOM DANA DOMA

BOŽIĆNA PRIREDBA POVODOM DANA DOMA

Povodom Dana doma i nadolazećih blagdana, u srijedu, 19. prosinca, u domu je održana božićna priredba. U programu su sudjelovali učenici glazbene i dramske skupine. Voditelji Klementina Miletić i Marko Ribarić pozdravili su brojnu publiku i najavili ravnateljicu, prof. Ljiljanu Kencel. Ona se u kratkom obraćanju ona osvrnula na humane vrijednosti koje ovo predbožićno vrijeme nosi i poželjela svima sretne blagdane.

Više...

SURADNJA S DRUŠTVOM ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA RIJEKA

SURADNJA S DRUŠTVOM ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA RIJEKA

Učenički dom „Podmurvice“ Rijeka već dugi niz godina njeguje kvalitetnu suradnju s riječkim Društvom za zaštitu životinja. Takva suradnja omogućuje volonterski i humanitarni angažman naših učenika, kroz koji se potiču na promišljanje o životinjama, kao živim bićima koja upotpunjuju i obogaćuju naš život. Kroz različite odgojno-obrazovne aktivnosti, učenike nastojimo senzibilizirati za prava životinja ističući moralnu obvezu i dužnost čovjeka da poštuje životinje i brinu o životu i dobrobiti životinja čiji opstanak ovisi isključivo o čovjeku.

Više...

RADIONICA IZRADE BOŽIĆNIH SAPUNA

RADIONICA IZRADE BOŽIĆNIH SAPUNA

U utorak, 18. prosinca 2018. godine učenice i učenici našega Doma sudjelovali su na mirisnoj radionici izrade božićnih sapuna. Posjetila nas je aromaterapeutkinja Anđelka Dugandžić koja se upravo i bavi proizvodnjom raznih prirodnih sapuna. Tako smo, uz stručnu demonstraciju, izradili prirodne sapune pomoću božićnih kalupa, eteričnog ulja i prigodnih božićnih motiva.
Radionicu smo završili obogaćeni znanjem i blagodatima prirodne kozmetike i sa domaćim aromatiziranim sapunom u džepu.

Više...

TRIBINA “KORAK U BOLJI SVIJET”

TRIBINA “KORAK U BOLJI SVIJET”

Učenički dom “Podmurvice” Rijeka organizirao je 11. prosinca 2018. godine tribinu “Korak u bolji svijet” u Gradskoj vijećnici, namijenjenu odgajateljima, stručnim suradnicima, stručnjacima iz područja prevencije nasilja, ali i široj javnosti.

Više...

MALONOGOMETNI TURNIR "KORAK U BOLJI SVIJET"

MALONOGOMETNI TURNIR "KORAK U BOLJI SVIJET"

U sklopu projekta "Korak u bolji svijet", 7. prosinca 2018. održan je prijateljski malonogometni turnir istog naziva s ciljem poticanja zajedništva i prijateljstva. Sudjelovali su učenici iz Ekonomske škole Mije Mirkovića Rijeka, Medicinske škole Rijeka, Prve riječke hrvatske gimnazije i Ugostiteljske škole Opatija. U srazu za treće mjesto, ekonomisti su bili bolji od gimnazijalaca, a u finalu su naši učenici savladali medicinare. Naše učenike je vodio zdravstveni voditelj Dino Lipovac, a u organizaciji su mu pomagali voditelj Sporta u našem Domu, odgajatelj Staša Sobolevski i psiholog Toni Erdfeld. Turnir je prošao u pozitivnom ozračju s dogovorom da će se slične aktivnosti ponoviti s obzirom da su učenici i profesori bili zadovoljni organizacijom ovakvog druženja. 

Više...

PREDSTAVLJEN PROJEKT “KORAK U BOLJI SVIJET” I OTVARANJE IZLOŽBE U GALERIJI PRINCIPIJ

PREDSTAVLJEN PROJEKT “KORAK U BOLJI SVIJET” I OTVARANJE IZLOŽBE U GALERIJI PRINCIPIJ

U četvrtak, 29. studenog 2018. godine, u prostoru galerije Principij učenici i djelatnici Učeničkog doma “Podmurvice” Rijeka svečano su javnosti predstavili projekt "KORAK U BOLJI SVIJET", s ciljem podizanja svijesti o važnosti prevencije međuvršnjačkog nasilja, ali i promicanju tolerancije, kompromisa te svih vrlina koje ovo društvo čine humanijim mjestom. Prvu fazu projekta čini istoimena izložba učeničkih radova iz područja likovne umjetnosti.

Više...

IZ DUGA RESE S MEDALJAMA U STRELJAŠTVU

IZ DUGA RESE S MEDALJAMA U STRELJAŠTVU

Božićni turnir u streljaštvu se tradicionalno održao u Dugoj Resi 30. studenog 2018.g. Za Dugu Resu smo putovali zajedno sa strijelcima iz doma  „Lovran“. Na turniru je sudjelovalo pet ženskih i pet muških ekipa, a naš Dom su predstavljali: Anastazija Pahlić, Antonija Skupnjak, Ivona Štefančić, Ema Andlar, Petar Radošević, Marko Nekić, Nikola Urh i Patrik Perčinić. Djevojke su osvojile 1. mjesto pa smo u dom donijeli prijelazni pehar. Antonija Skupnjak je bila najbolja strijelkinja turnira te se okitila zlatom i pojedinačno. Dečki su osvojili 3. mjesto. Ekipe je vodila odgajateljica Marija Čemeljić-Salopek.

Više...

DEČKI SREBRNI NA TRADICIONALNOM BOŽIĆNOM TURNIRU U ŠAHU

DEČKI SREBRNI NA TRADICIONALNOM BOŽIĆNOM TURNIRU U ŠAHU

Dana 23. studenog u našem Domu, održao se Tradionalni božićni turnir u šahu. Nastupilo je 7 muških ekipa i 2 ženske. Prvo mjesto osvojili su učenici Pazinskog kolegija – klasične gimnazije, drugo mjesto Učenički dom „Podmurvice“ Rijeka, a treće Učenički dom Pula. U ženskoj konkurenciji, prvo mjesto osvojile su učenice Učeničkog doma Kvarner ispred Učeničkog doma Karlovac. Najbolja igračica turnira je Petra Jugović iz Učeničkog doma Kvarner, a najbolji igrač Marin Tomljanović iz našeg Doma. Turnir je prošao u pozitivnom ozračju!

Više...

MALONOGOMETAŠI ZLATNI NA TURNIRU U PAZINU

MALONOGOMETAŠI ZLATNI NA TURNIRU U PAZINU

Nogometaši našeg Doma pobijedili su na Božićnom turniru u Pazinu održanom u srijedu 21.11.2018. U prednatjecanju smo pobijedili ekipe Bakra i Lovrana, a u finalu ekipu Pule. Ekipu je vodio zdravstveni voditelj Dino Lipovac, a pomagao mu je profesor Staša Sobolevski. Igrali su Dean Pičuljan, Nikola Mlacović, Marin Mlacović, Josip Anić, Tomislav Žagar, Nevio Satinović, Luka Grce, Lovro Beg, Karlo Mušćo, Davor Potočnik i Ivan Ključarić.

Više...

POZIV NA MALONOGOMETNI TURNIR U SKLOPU PROJEKTA „KORAK U BOLJI SVIJET“

POZIV NA MALONOGOMETNI TURNIR U SKLOPU PROJEKTA „KORAK U BOLJI SVIJET“

Učenički dom „Podmurvice“ Rijeka organizira malonogometni turnir u sklopu projekta „Korak u bolji svijet“ koji ima za cilj poticati toleranciju i nenasilje među učenicima našeg Doma i riječkih škola. Turnir će se održati u petak, 7. prosinca 2018. s početkom u 10:00 sati našem igralištu, a prijave su do ponedjeljka, 3. prosinca u 12:00 sati putem elektroničke pošte na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. . Za sudionike je osiguran ručak i simbolične nagrade.

Dobrodošli!

Više...

TRADICIONALNI BOŽIĆNI TURNIR U KOŠARCI

TRADICIONALNI BOŽIĆNI TURNIR U KOŠARCI

U organizaciji našeg Doma u petak 23.11.2018. u Rijeci održan je tradicionalni Božićni turnir u košarci. Prijavile su se ekipe 8 učeničkih domova iz Istarske, Karlovačke i Primorsko-goranske županije. Pobjednik turnira je ekipa Pule koja je u finalu pobijedila Kvarner. U utakmici za 3. mjesto naši košarkaši su poraženi od ekipe Pazina. 

Više...

RODITELJSKI SASTANAK S TEMOM PRILAGODBE NA DOM

RODITELJSKI SASTANAK S TEMOM PRILAGODBE NA DOM

U sklopu programa suradnje s roditeljima, u petak, 15.11.2018. održan je roditeljski sastanak za roditelje učenica i učenika prvih razreda, odnosno novoupisanih učenika. Roditeljima su predstavljene informacije o domskim aktivnostima u ovom razdoblju, a glavna tema sastanka bila je prilagodba učenika na novu sredinu. Istraživanje koje je provela Stručna služba Doma, predstavljeno je roditeljima, a imalo je za cilj ispitati stavove učenika o novoj sredini u kojoj žive i ukazati na različite aspekte prilagodbe na život u domu.

Više...

SURADNJA SA ŠKOLAMA

SURADNJA SA ŠKOLAMA

U sklopu programa suradnje sa školama koje pohađaju naši učenici, u četvrtak, 14.11.2018. smo održali sastanke s profesorima, razrednicima i stručnim suradnicima škola u našem okruženju. Cilje je bio upoznati kolegice i kolege s radom naše ustanove te razmijeniti informacije i ideje za što kvalitetniju suradnju. Nakon prvog dijela sastanka, profesori su imali priliku vidjeti i prostore u kojima tijekom školovanja borave, uče, rade, jednom riječju žive, naše učenice i učenici.

Više...

NASTAVAK SURADNJE SA SVEUČILIŠTEM WASHINGTON

NASTAVAK SURADNJE SA SVEUČILIŠTEM WASHINGTON

Nastavak suradnje sa Sveučilištem Washington iz Seattlea te profesorom Winterbottomom i njegovim suradnicima, odvijao se u listopadu 2018. godine. Kao dio njihovog kolegija na studiju krajobrazne arhitekture, jedan je vikend posvećem održavanju našeg nagrađivanog Multisenzoričkog vrta. Petnaestak studentica i studenata, boravili su u našem Domu i imali priliku vidjeti što su njihovi prethodnici projektirali i izgradili tijekom 2016. i 2017. godine, a pritom su obnovili dijelove vrta koji su zahtjevali bojanje ili zamjenu dotrajalih dijelova.

Više...

ZIMSKI TURNIR U STOLNOM TENISU

ZIMSKI TURNIR U STOLNOM TENISU

U petak, 9.studenog 2018.godine, sudjelovali smo na Zimskom turniru u stolnom tenisu u Učeničkom domu Kvarner. Učenici Martin Arh, Mihael Bićanić i Marin Tomljanović su svojom igrom doprinijeli napetoj sportskoj atmosferi i fair play ozračju, a na koncu su osvojili 5.mjesto.

Više...

DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE – U ZNAKU ŽIRA!

DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE – U ZNAKU ŽIRA!

Ovogodišnji Dani zahvalnosti za plodove zemlje su imali pomalo neuobičajenu temu a to su nekonvencionalne krušarice, koje su se kao hrana ljudima koristile tijekom određenih životnih razdoblja. U mnoštvu zamjenskih krušarica iz prirode, pažnju nam je zaokupio žir.

Više...

JESENSKO UREĐENJE OKOLIŠA

JESENSKO UREĐENJE OKOLIŠA

Jesen je pokucala na naša vrata i došlo je vrijeme da vrtove u našem okolišu pripremimo za prohladno jesensko vrijeme. Iako je jesen poznata po tome da nam odnosi ljetne radosti i da odumiru biljke, nije sve tako sivo i ružno kako se čini, jer ima nešto posebno u tom godišnjem dobu koje nas uvijek razveseli prelijepim nijansama šarolikih boja, šuštanjem lišća i prvim kapima jesenje kiše. Mjesec listopad su tako obilježile akcije jesenskog uređenja domskog okoliša kojima smo bilje u našim vrtovima oslobodili korova, obrezali začinsko bilje i time ih pripremili za hladnije dane.

Više...

POSJET UČENIKA OSNOVNE ŠKOLE „EUGEN KUMIČIĆ“ RIJEKA

POSJET UČENIKA OSNOVNE ŠKOLE „EUGEN KUMIČIĆ“ RIJEKA

U sklopu svog školskog projekta „Rijeka snova“, naš Dom su 12. listopada, u pratnji svojih profesora, posjetili učenici Osnovne škole „Eugen Kumičić“ iz Rijeke. U Domu su, odgajateljice Marija Čemeljić-Salopek i Nikolina Pajnić, dočekale dvadesetak učenika te ih kroz kratku prezentaciju upoznale s poviješću Doma i njegovim zanimljivostima, s naglaskom na ekologiji kao jednom od temelja odgojno-obrazovnog rada.

Više...

PUTOVANJE U KOLIJEVKU HRVATSKOG PLANINARSTVA

PUTOVANJE U KOLIJEVKU HRVATSKOG PLANINARSTVA

Dana 3.10.2018. tridesetak učenica i učenika našeg doma otputovalo je s odgajateljicama Nikolinom Pajnić, Marijom Čemeljić – Salopek, psihologom Tonijem Erdfeldom i zdravstvenim voditeljem Dinom Lipovcem na planinarski izlet na Klek.

Više...

TRADICIONALNA ODBOJKA POD ZVIJEZDAMA

TRADICIONALNA ODBOJKA POD ZVIJEZDAMA

U četvrtak 21. rujna mnoštvo zainteresiranih učenika okupilo se na igralištu Doma kako bi se družili, navijali i igrali već tradicionalnih turnir „Odbojka pod zvijezdama“. Sudjelovalo je šest mješovitih ekipa na razini Doma, a sve se odigralo pod budnim očima naših sudaca. Učenici su se zabavili kroz igru i zajedničko druženje i upoznavanje. Vrijeme nas je izvrsno poslužilo te smo doista odigrali turnir pod zvijezdama. Čestite svima i veselimo se sljedećem turniru!

Više...

NAGRADNI IZLET U ZOOLOŠKI VRT

NAGRADNI IZLET U ZOOLOŠKI VRT

U četvrtak 27.09.2018. 68 učenika i 5 voditelja posjetilo je Zagreb, park Maksimir i zoološki vrt. Učenici su na osnovu pedagoških mjera poticanja pohvaljeni i nagrađeni zbog uzornog ponašanja u Domu, redovitog učenja i dobrog školskog uspjeha, sudjelovanja u izbornim i posebnim programima, zbog pomoći drugim učenicima u savladavanju gradiva, adaptaciji i socijalizaciji novih učenika (posebno učenika 1. razreda), humanitarnog rada te volontiranja u Domu i izvan Doma. Na put su krenuli nagrađene 3., 4. i 11. skupina, nogometaši, foto skupina i šahisti, u pratnji voditelja pedagoginje Olivie Vukić, odgajatelja Staše Sobolevskog, Orijane Jeličić i zdravstvenog voditelja Dina Lipovca. Učenici su uživali u znamenitostima grada i posjeti Zoološkom vrtu, a lijepo vrijeme upotpunilo je dojam.

Više...

VOŽNJA TURISTIČKIM AUTOBUSOM DO OPATIJE I TRSATA

VOŽNJA TURISTIČKIM AUTOBUSOM DO OPATIJE I TRSATA

Učenici Učeničkog doma „Podmurvice“ Rijeka upoznali su znamenitosti grada Rijeke i njene stare jezgre – Trsata, kao i grada Opatije, na jedinstven i neponovljiv način: vozeći se turističkim autobusom! Iz „ptičje“ perspektive drugoga kata, učenici su tijekom vožnje promatrali zanimljivosti riječkih  lokaliteta, a na Trsatu su posjetili poznato Svetište Majke Božje Trsatske te se prošetali ovom živopisnom jezgrom grada Rijeke.

Više...

DOMSKI POP KVIZ

DOMSKI POP KVIZ

U utorak 25. rujna, održao se prvi Domski pop kviz na kojem su se zainteresirani učenici mogli natjecati i pokazati svoje znanje iz popularne kulture. 

Više...