NOVOSTI

ZAHVALNI ZA PLODOVE ZEMLJE

S prvim danima jeseni polja, šume, voćnjaci i vinogradi daruju nam raznovrsne plodove. Zato svake godine početkom listopada obilježavamo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje kada nastojimo osvijestiti sve radosti uspjehe i darove kojima smo tijekom godine kao narod i kao pojedinci bili podareni.

Osim što su Eko skupina i Likovno-dizajnerska družina prigodno uredili prostore Doma i time dočarali sve ljepote jeseni, ovogodišnje obilježavanje Dana zahvalnosti za plodove zemlje je bilo malo drugačije u odnosu na prethodne godine kada su učenici sami pripremali kruhove, peciva i kolače i degustirali ih zajedno sa svojim odgajateljima. 

Ove smo godine, 12. listopada, ugostili gospođu Sandru Kolonić, iz Udruge GAIA NOVA, koja je kroz svoj program „Samo zdravo“ prikazala sve aspekte brige o zdravlju te nas kroz demonstraciju izrade ukusnih zelenih sokova podsjetila kako vrlo jednostavne i svakodnevne namirnica iz prirode imaju višestruku blagodat za zdravlje.

Osim toga, Dane zahvalnosti za plodove zemlje smo ove godine obilježili i odlaskom na obiteljsko imanje gospođe Maje iz Matulja, koja posljednjih nekoliko godina naše učenike poziva u berbu grožđa. Uz ugodno druženje, boravak  prirodi i berbu grožđa, učenici su tako dobili i vrijedno iskustvo pomaganja starijim članovima našeg društva.
 

GALERIJA SLIKA ČLANKA

Kontaktirajte nas

Pitajte što Vas zanima i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE