NOVOSTI

U SKLOPU SKUPA RAVNATELJA PREZENTIRANE AKTIVNOSTI IZ ERASMUS + PROJEKTA

Konferencija ravnatelja osnovnih i srednjih škola Hrvatske, okupivši 580 čelnika obrazovnih ustanova, održana je u Malom Lošinju od 1. do 3.svibnja 2022., a tema skupa je “Profesionalizacija: budućnost hrvatskog školstva”. Organizatori su Hrvatska udruga ravnatelja osnovnih škola (HUROS) i Udruga hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja (UHSR), a na skupu je sudjelovala i naša ravnateljica Ljiljana Kencel. 

U sklopu konferencije, održan je i sastanak Erasmus tima i diseminacija u Malom Lošinju u organizaciji UHSR-a, u sklopu projekta „Učinkovito vođenje škole za održive promjene“ Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja.

Na sastanku je između ostalih, naša ravnateljica Ljiljana Kencel (Učenički dom Podmurvice Rijeka), prezentirala svoja iskustva u realiziranom dijelu projekta koja se odnose na edukaciju održanoj u Portu (Portugal) od 28. studenog do 3. prosinca 2021. godine. S ostalim članovima tima podijelila je pritom znanja, vještine i dojmove koje su stekle tijekom edukacije „Coaching: a powerful tool“.

Edukacija je tematizirala vječito aktualna pitanja s kojima se susreću djelatnici odgojno-obrazovnog sustava: shvaćamo li potrebe, interese i mogućnosti današnje mladeži, jesmo li spremni na nove tehnološke izazove, kako motivirati učenike, kako smanjiti rano napuštanje škole, jesmo li zadovoljni svojim poslom i kako se nositi s izazovima stresnih situacija? Tečaj je polaznicima pritom pružio odgovarajuća znanja za osmišljavanje inovativnih strategija potrebnih za uspješan i motivirajući odgojno-obrazovni rad s učenicima.

Članovi tima Erasmus + projekta ovom su prilikom ujedno dogovorili i daljnje aktivnosti vezane uz vidljivost projekta.

GALERIJA SLIKA ČLANKA

Kontaktirajte nas

Pitajte što Vas zanima i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE