NOVOSTI

SLUŽBENI ZAVRŠETAK ERASMUS+ PROJEKTA "RAZVIJANJE AKTIVNIH I EKOLOŠKI OSVIJEŠTENIH GENERACIJA KROZ UNAPREĐIVANJE VLASTITIH KOMPETENCIJA"

Erasmus+ projekt "Razvijanje aktivnih i ekološki osviještenih generacija kroz unapređivanje vlastitih kompetencija" (Developing active and environmental aware generations trough improving our competences, broj 2021-1-HR01-KA122-SCH-000013806), koji je započeo 1. rujna 2021. godine, završio je 28. veljače 2023. godine, a službeno izvješće o projektu predano je Agenciji za mobilnost i programe EU (AMPEU).

Mobilnost unutar Erasmus+ projekta ravnateljica Ljiljana Kencel realizirala je u Irskoj („Climate change and global citizenship education“), psiholog Toni Erdfeld na Islandu ("Climate cares! Education for a better environment"), a odgajateljica Barbara Maras u Portugalu („Drama in education“). Nakon tečajeva, u svoj su odgojno-obrazovni rad i u lokalnu zajednicu implementirali suvremene tendencije u ekologiji i održivom razvoju kroz različite aktivnosti kojima je bio cilj osnažiti učenike u borbi protiv klimatskih promjena, omogućiti im da usvoje zdrava ponašanja prema okolišu u svakodnevnom životu te im pokazati kako ih primijeniti u svojim zajednicama. Posebno smo se usmjerili na postizanje veće svjesnosti o važnosti oprašivača za očuvanje okoliša i utjecaja na klimatske promjene među učenicima i djelatnicima naše ustanove te lokalne zajednice. Aktivnosti predviđene projektom sastojale su se od predavanja i radionica o urbanom pčelarenju u suradnji s Pčelarskom udrugom „Milutin Barač“ Rijeka, dramskog prikaza „Važno je zujati“ na temu očuvanja okoliša kroz pomoć oprašivačima i njihovog utjecaja na klimatske promjene, postavljanja nastambi za solitarne pčele s poučnim natpisima u domskom vrtu, sjetve, sadnje i održavanja površina u okolišu Doma s biljkama za oprašivače te izrade edukativnih letaka sa svim relevantim informacijama o projektu. U projekt smo uključili i partnere - Pčelarsku udrugu „Milutin Barač“ Rijeka, Društvo tjelesnih invalida grada Rijeke i Društvo slijepih osoba Primorsko-goranske županije.

Osim što smo ovim projektom razvijali svijest o važnosti ekologije s naglaskom na svijest o klimatskim promjenama, osposobili smo učenike za donošenje odluka o razvitku društva u budućnosti te ih na taj način učinili osjetljivima na pitanje važnosti očuvanja okoliša.

GALERIJA SLIKA ČLANKA

Kontaktirajte nas

Pitajte što Vas zanima i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE