NOVOSTI

SEDAMDESETA OBLJETNICA ODGOJNO-OBRAZOVNOG RADA UČENIČKOG DOMA "PODMURVICE" RIJEKA

U Guvernerovoj palači obilježili smo 28. studenog 2017. godine 70. Obljetnicu odgojno-obrazovnog rada Učeničkog doma „Podmurvice“ Rijeka. 

Već sedam desetljeća odgajamo i obrazujemo učenike, a plodove svojega rada neprestano ubiremo o čemu svjedoče brojne generacije koje su kod nas provele svoje srednjoškolske dane. Kroz odgojno-obrazovni rad nastojimo pružati našim učenicima prije svega iskustvenu spoznaju koja se pokazala najboljim učiteljem u kreiranju novih znanja i načina učenja. Potvrda naših nastojanja da promičemo humanost, jest Nagrada Luka Ritz - za promicanje tolerancije i škole bez nasilja koju nam je dodijelilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja 2014. godine. Postali smo tako prvim i jedinim učeničkim domom, dobitnikom ovog hvalevrijednog priznanja.

Važnost međusobnog prihvaćanja, destigmatizacije, tolerancije, kompromisa i aktivne participacije u društvenim promjenama, ostaje imperativ u našem odgojno-obrazovnom radu već sedam desetljeća. Naš status u regionalnoj zajednici potvrđuju i dva velika priznanja - 2010. i 2017. godine proglašeni smo najboljom srednjoškolskom odgojno-obrazovnom ustanovom Primorsko-goranske županije. Prepoznati smo na mnogo razina kao ustanova koja unaprijeđuje svoj rad te koja izlazi iz okvira suvremenim pristupima u radu, ali koja ujedno njeguje i poštuje tradiciju. O tome možda najbolje svjedoči naš Multisenzorički vrt - spomenik suradnje sa Sveučilištem Washington iz Seattlea koji je postao sasvim jedinstvena oaza na našim prostorima. S obzirom na naša nastojanja da promičemo ekologiju kroz odgojno-obrazovni rad, od 2009. godine sustavno potvrđujemo status Eko-doma te na taj način odgajamo mlade ljude koji sazrijevaju u cjelovite i senzibilizirane osobe, spremne za primjenu koncepta održivog razvoja u svakodnevnom životu. 
Svi zaposlenici učeničkog doma eksplicitno - svojim radom, ali i implicitno - svojim karakterom, sudjeluju u stvaranju statusa ustanove koja uspješno od 1947. godine odgaja i obrazuje mnoge generacije, ali i ustanove koja svojim zalaganjem izlazi iz okvira učeničkog doma. Naše učenike potičemo da svoja stečena znanja prenose u svoje sredine, ali i u lokalnu zajednicu u kojoj borave - grad Rijeku. Na taj način skupa mijenjamo društvene paradigme i aktivno sudjelujemo u pozitivnim promjenama, ostavljajući svoj trag u pojedincima, ali i u zajednici.

KONTAKTIRAJTE NAS


Pitajte što Vas zanima i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE