NOVOSTI

PREDAVANJE KORADA KORLEVIĆA U NAŠEM DOMU - "SUNCE I SVEMIRSKO VRIJEME"

Kao šlag na torti našeg projektnog dana bilo je predavanje Korada Korlevića pod nazovim "Sunce i svemirsko vrijeme"! U punoj dvorani, naši su učenici, djelatnici i gosti imali prilike čuti mnoštvo informacija o utjecaju Sunca na život na Zemlji od jednog od vodećih hrvatskih astronoma i pokretača Zvjezdarnice Višnjan te mnogih projekata u Hrvatskoj u tom području.

Potaknut problematikom srazova Zemlje s asteroidima i kometima potiče aktivnosti vezane uz istraživanja malih tijela Sunčeva sustava što rezultira i prvim otkrićima asteroida i kometa iz Republike Hrvatske. Otrkrio je više od 1400 malih planeta (asteroida), a sudjelovao je u otkrivanju dvaju kometa. Od 1993. radi kao voditelj edukacijskih i znanstvenih aktivnosti pri Zvjezdarnici Višnjan. Jedno od nebeskih tijela između Marsa i Jupitera nazvano je Korado od strane Međunarodne astronomske unije!

Na predavanju je prošao kroz razne teme, od odnosa Sunca i života na Zemlji do brojnih koristi, ali i opasnosti od naših kontakata sa Suncem.

Učenici su sa zanimanjem pratili predavanje te nakon njega postavljali pitanja.

Kontaktirajte nas

Pitajte što Vas zanima i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE