NOVOSTI

NOVIGRADSKO PROLJEĆE OD 19. DO 25. OŽUJKA 2023.

Novigradsko proljeće državna smotra stvaralaštva darovitih učenika osnovne škole koji se u sklopu izvannastavnih aktivnosti bave stvaralaštvom u jezično-umjetničkom području, a organizator je Agencija za odgoj i obrazovanje.Tema ovogodišnjeg proljeća bila je svemir.

O njoj su promišljali učenici i hospitanti u 19 različitih radionica kroz pokret, riječ i likovni izričaj. Svojom su kreativnošći maštali o nekim novim planetima i bićima, te propitivali svoj kutak svemira.

Radionice su organizirane u jutarnjim i popodnevnim satima. Uz sudjelovanje na radionicama svaku večer se organiziraju programi: predavanje astronoma Koradom Korlavićem, kvizovi, talent show i još puno toga. Uz više savjetnike iz AZOO, sudjelovali su i studenti Učiteljskog fakulteta iz Zagreba koji osmišljavaju i vode programe.

U keramičkoj radionici bilo je 14 učenika i 4 hospitanata. Tehnikom oluje mozgova svi smo zajedno popisali sve asocijacije na svemir. Nakon toga su se iz glinene mase počeli izdizati planeti, kometi. Nastala su neka čudna i sasvim neobična bića. Prva tri dana nastali su radovi, a nakon toga smo isprobavali različite tehnike bojanja i paljenja gline. Upoznali smo i razmijenili maštu, misli i ideje i pritom uživali u različitim interpretacijama i upoznali neke nove planete koje je oživjela dječja mašta. Iz našeg doma na radionici keramike sudjelovala je odgajateljica Maja Dinić koja u Domu vodi istoimenu radionicu.

GALERIJA SLIKA ČLANKA

Kontaktirajte nas

Pitajte što Vas zanima i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE