NOVOSTI

DONESI PRAVU ODLUKU!

MJESEC BORBE PROTIV OVISNOSTI  15.11. – 15.12. 

Svake godine, pa tako i ove, od 15. studenog do 15. prosinca obilježavamo Mjesec borbe protiv ovisnosti u sklopu programa prevencije  ovisnosti. Time se želimo prisjetiti na globalni problem ovisnosti i naglasiti da njegovo iskorjenjivanje zahtjeva uključenost cijele zajednice u osmišljavanju učinkovitog programa prevencije, edukacije, ranog otkrivanja i liječenja ovisnika.

ŠTO?

Obilježavamo mjesec borbe protiv jednog od najvećih izazova današnjice – ovisnosti.

ZAŠTO?

Potrebno je osvijestiti zajednicu o složenosti ovog problema, senzibilizirati javnost na ovisnosti kako bismo mogli djelovati i pomoći.

KAKO?

Raditi na sustavnom osmišljavanju programa prevencije, edukacije i savjetovanja u odgojno-obrazovnim ustanovama i zajednici; aktivnosti provođenja slobodnog vremena te pružiti stručnu podršku obiteljima.

TKO?

Ja, ti, on, ona, mi, vi, oni – potrebno je uključiti užu i širu zajednicu kako bismo se suprotstavili globalnom problemu 21. stoljeća.

Studeni koristimo kako bismo senzibilizirali širu javnost i istaknuti da je prvi korak prevencije ovisnosti komunikacija, ispravno donošenje odluka, međusobno povjerenje, osjećaj sigurnosti i sloge, samopouzdanje i samopoštovanje, kako u obitelji tako i užoj zajednici tj. odgojno-obrazovnim ustanovama koje bi djeci i mladima trebale pružiti  domske  organizirane sadržaje sporta,  rekreacije, aktivnosti iz područja kulture  te aktivnog i osmišljenog provođenja slobodnog vremena.

Učenički dom Podmurvice Rijeka ove godine svoje učenike motivirao je da se uključe  svojim foto i literarnim radovima, radionicama,  prigodnim motivacijskim porukama, glasom razuma koji želimo da odjekuje što dalje i dulje.

Učenici koji su sudjelovali u programu:  učenici foto skupine Mateo Šimičić, Bruna Marchioli Hajdinac, Leona Teodorović, Gabriela Pahlić, Alessandro Tariba,  učenici koji su pisali poruke Noa Marelić, Katja Jakac, Lana Klarić, Paula Krznarić, Noemi Šepac, Tamara Maravić, Nives Turk, Martina Zuliani, Marija Pintar, Tanja Tušek, Ana Janeš i Tonia Čorba.

Učenici Simon Malnar i Marin Geljić vodili su radionicu na temu „Donesi pravu odluku“ s ciljem jačanja samopouzdanja i samopoštovanja. Zbog epidemioloških mjera i ograničenog broja sudionika radionica se odvijala u dva dana, u srijedu 2. 12. i četvrtak 3. 12. 2020. Učenici su kroz razne primjere bliske njihovim godinama,  razgovarali, raspravljali i dolazili do zaključaka što bi za njih bio kvalitetan način života. Kraj radionice obilježili su zadovoljstvo i osmijeh učenika.

Aktivnosti su zajedno s učenicima osmislile i vodile pedagoginja Olivia Vukić te pedagoginja  pripravnica Marina Vrđuka Beleš, odgajateljice Dolores Vitas, Antonija Mežnarić i Maja Dinić.

KONTAKTIRAJTE NAS


Pitajte što Vas zanima i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

KONTAKT INFORMACIJE