MENTORSKI PROGRAMI

MENTORSKI PROGRAMI – PODRU─îJA RADA U ODGOJNIM SKUPINAMA

 

─îUVANJE I UNAPRE─ÉIVANJE ZDRAVLJA
Cilj je poticati razinu zdravstvene kulture u─Źenika te kulture zajedni─Źkog ┼żivljenja. Naglasak je na osobnoj higijeni u─Źenika, higijeni prostora u kojem ┼żive i na uravnote┼żenoj te zdravoj prehrani. Radi se na edukaciji u─Źenika o zdravom stilu ┼żivota kroz sport i rekreaciju.

 

KOGNITIVNI RAZVOJ
Kognitivni razvoj je nedjeljivi dio cjelokupnog razvoja mlade osobe. Cilj je poticanje kognitivnog razvoja u─Źenika. Posebna pozornost se pridaje planiranju i organiziranju redovitog u─Źenja, pra─çenju ostvarivanja školskog uspjeha, motivaciji za u─Źenje, unapre─Ĺenju vještina u─Źenja, kao i utvr─Ĺivanja individualnih potreba u u─Źenju.

 

SOCIO-EMOCIONALNO PODRU─îJE
Cilj je razvijati socijalne i emocionalne kompetencije, vještine te socio-emocionalno u─Źenje.
Posebno se radi na podru─Źju adaptacije novih u─Źenika, socijalizaciji, razvoju samopoštovanja i samopouzdanja, osobne odgovornosti, samostalnosti i kvalitetnim me─Ĺuljudskim odnosima uz razvijanje tolerancije i poštivanja razli─Źitosti.

 

KREATIVNOST
Uva┼żavanje i razvijanje kreativnosti,interesa i sklonosti u─Źenika na raznim podru─Źjima. Kroz svakodnevne dnevne aktivnosti poti─Źe se u─Źenike da kreiraju domsko okru┼żenje, predla┼żu kreativna rješenja, otkrivaju zadovoljstvo stvaranja i prepoznaju zna─Źaj aktivnog ┼żivljenja te razvijanja svoje osobnosti.

 

na vrh ─Źlanka